logo
Yogaweekend & Retraite: in Twello, Vaassen & Wageningen

Oud en Nieuw Retraite: met nieuw bewustzijn het nieuwe jaar in

(13 klantbeoordelingen)

527,001.194,00

Oud en Nieuw retraite: Laat los wat je niet meer nodig hebt en verwelkom het nieuwe in je leven. Op naar voluit leven vanuit innerlijk licht. 

Je kunt nu nog niet boeken voor de oud en nieuw retraite van 2020. Wil je dan meedoen? Dan kun je me vast een mailtje sturen en dan laat ik weten wanneer je kunt boeken.

 

Je kunt zonder aanbetaling boeken als je voor ‘bankoverschrijving’ kiest bij de betalingsmogelijkheden. Die kun je tot 4 weken van tevoren doen.

 

Wissen

Oud en Nieuw retraite:

locaties yoga en meditatieDeze oud en nieuw retraite heeft een bijzonder mooi en verdiepend programma. De yoga en alle meditaties versterken het proces van loslaten en het verwelkomen van het nieuwe in je leven. Volg tijdens de retraite en in de meditaties je eigen proces: wat heb je los te laten en wat wil je verwelkomen?
Neem de inzichten met je mee en ervaar de ruimte die ontstaat… Ga na deze oud en nieuw retraite als herboren het nieuwe jaar in…

Reacties van deelnemers van vorige Oud en Nieuw retraites:

priveles yoga gorinchem– ‘Bedankt voor deze geweldige dagen. Ik heb veel inspiratie, kracht en energie opgedaan en oud zeer achter me gelaten. Bedankt voor je liefde, geduld, zorg en aandacht. Namasté!’

– ‘Lieve Marloes, het is bijzonder wat je doet en hoe. Dank je wel voor deze warme, inspirerende dagen en voor al het goede.’

Verdieping

priveles meditatie gorinchemDeze oud en nieuw retraite biedt je verdieping, rust, energie en een dieper contact met jezelf. Marloes van der Kamp
begeleidt de yoga en meditaties. Het is fijn als je geen (of heel beperkt) contact zoekt met de buitenwereld; digitaal, telefonisch of anderszins. Zo heb je alle tijd en ruimte helemaal voor jou en jouw proces.

In deze focus ontstaat een diepte, zodat transformatie vanzelf kan ontstaan. Alles op je eigen tempo… er is geen druk en er hoeft niet speciaal iets te gebeuren. Bij jezelf zijn en in het moment, vol aanwezig Zijn geeft de prettige en ontspannende verdieping zodat de levensenergie weer meer gaat stromen.

Programma

Tijden Oud en Nieuw retraite: 28 dec 17u – 1 januari 12:00u

√ Iedereen heeft elke dag drie kwartier karma yoga (= helpen met schoonmaken, in meditatie-staat-van-zijn),
√ Avonden na het avondprogramma t/m de ochtenden na het ontbijt zijn in stilte; afhankelijk van de groep zijn er meer stilte-periodes.

28 december: 16:00 – 17:00 aankomst. 17:00 introductie, dan eten en om 20 uur is er yoga om te ontspannen.

dagprogramma: 29, 30 en 31 december:
08:00 beginnen we de dag met een half uurtje mantra zingen om lekker wakker te worden. Daarna ontbijten we samen (in stilte).
Van 10:30 tot 12:00, 15:30 tot 17:00 en 20:00 tot 21:30 doen we yoga, meditaties en proceswerk (loslaten en het nieuwe verwelkomen).
Rond 12:30 is er lunch en rond 18:00 uur diner (vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch). De meeste karma yoga (=helpen schoonmaken in meditatie-staat-van-zijn) is na de lunch, 13:15 – 14:00. Tussen 14 en 15:30 is er tijd om te wandelen, zelf te mediteren of op een andere manier heerlijk te ontspannen.

31 december: Tot 15:30 zelfde programma als de dagen ervoor, dan gaan we om 15:30 mindful wat mooie gerechtjes maken voor in de avond. Om 18:30 gaan we dan genieten van onze feestmaaltijd. Tussen 21 en 22:30 een mooi avondprogramma, het verwelkomen van (je wensen voor) het nieuwe. 
22:30: oudjaarsavond chill out
1 januari:
0:00: beste wensen 
Om 09:30 is er ontbijt. Daarna, tussen 10:15 en 11:15 doen we met zijn allen de grote schoonmaak /karma yoga en daarna maken we met de groep een mooie afsluiting. Dan is het 12:00 tijd om huiswaarts te gaan.

De retraite wordt in het Engels gegeven. Ik kan als nodig af en toe wat naar het Nederlands vertalen (maar de hoofdtaal is Engels, ik vertaal lang niet alles).

Locatie:

oud en nieuw retraite locatie VeluweHet is in het prachtige Douglashuis in Putten, een 4* locatie aan de rand van de Veluwe. Er is een zwembad, (gedeeld met 2 andere groepen), er is  vloerverwarming in de yoga/meditatieruimte en je loopt vanaf de locatie zo het bos in…. Een heerlijke omgeving om te verstillen en te verdiepen.

 

Dieet?

Je kunt genieten van lekkere vegetarische en zoveel mogelijk  biologische maaltijden.
Heb je een dieet? Vraag ons eerst even of we daarmee kunnen werken.

Wellness:

Wanneer je wilt, kun je massages, privéles yoga of individuele begeleiding bijboeken.

Kamer delen?

Voor vrouwen heb ik plaats in gedeelde tweepersoonskamers. Sommige deelnemers twijfelden van tevoren soms over het delen van een kamer tijdens de retraite, maar geven achteraf altijd terug dat het prima is om een hut te delen.

Je kunt altijd afspreken dat de kamer een plek van stilte is, zodat je allebei helemaal op jezelf kunt zijn, of je kunt de onderwerpen in het programma nog uitdiepen als je wilt.

Het is tot nu toe altijd iedereen nog bevallen, ook degenen die eerst hun twijfels hadden. Een paar uitspraken: ‘eerst dacht ik dat ik niet zou kunnen slapen met anderen bij me op de kamer, maar dat ging verbazingwekkend goed’; ‘heel gezellig zo met zijn tweeën, je krijgt echt een mooie band’; ‘wat fijn dat we ieder op onszelf konden zijn, de aanwezigheid van anderen verdiepte de stilte… heerlijk’.

Alle vrouwen die snurken of een apneu-apparaat hebben wordt vriendelijk verzocht om een éénpersoonskamer te boeken of, als niet meer beschikbaar, zelf overnachting te regelen in de buurt.

Verlengde retraite?

Je kunt de retraite verlengen door aansluitend hiervoor de kerstretraite te boeken – ‘Kwaliteiten van het hart’. Deze kerst retraite is in stilte.

[one_half padding=”0 20px 0 0″]

Je bent meer dan je gedrag…
en meer dan je gedachten…
Je bent meer dan je gevoel…

Wees alles wat je bent!

Marloes van der Kamp

[/one_half]


In een wolk van liefde is verlangen ontstaan
Dijde uit in een zee van licht
Vormde zeeën, bergen, en vulde rivieren
Verlangen creëerde, liet alles begaan
En bood zo de grond van ons bestaan

Marloes van der Kamp

13 beoordelingen voor Oud en Nieuw Retraite: met nieuw bewustzijn het nieuwe jaar in

 1. Sobai

  De dagen met Oud en Nieuw vlogen voorbij, de inzichten, de stilte, de meditatie waren geweldig, en de begeleiding helemaal super. Loslaten en het nieuwe verwelkomen dat is wat het was, en dat was mooier als ik mezelf van te voren had ingebeeld. het eten was geweldig en de veiligheid binnen de groep was prachtig om te ervaren. Teus en Marloes twee toppers en de Boot is van alle gemakken voorzien, het slapen in een vier persoonshout was prima, hele leuke lieve waardevolle contacten overgehouden aan deze dagen.

  • Marloes en Teus

   Hai Sobai,
   Dank je wel voor je reactie. Ja, het was weer een heel fijne retraite <3
   liefs, Marloes en Teus

 2. Holger (geverifieerde eigenaar)

  Als het ergens goed is kom je graag terug, vandaar dat de afgelopen nieuwjaarsretraite mijn derde keer was. Het is altijd weer anders en inspirerend, er is volop ruimte voor ieders proces. Prachtig om te merken hoe dicht je bij jezelf kunt komen. Geweldig om te zien hoe het doorwerkt na de retraite, een grote wens is uitgekomen. Gun jezelf deze retraite, met prachtige mensen en een super verzorging op alle vlakken van eten tot en met massage.

  • Marloes en Teus

   Hai Holger,
   Dank je wel. En ik ben superblij voor je.
   <3, ook van Teus, Marloes

 3. Lisette

  Ik kijk met bijzonder warme gevoelens terug naar de oud- en nieuw retraite. Het volledig jezelf mogen zijn en je kwetsbaar mogen opstellen is bijzonder fijn. De boot en de lieve eigenaren Marloes en Teus zorgen voor een gevoel van een warm bad. Het is goed om in onze hectische wereld de ruimte te nemen om even weer terug te keren naar jezelf en je hart te voelen. Mijn hart is nog niet geheel geopend maar mijn proces daar naartoe is in gang gezet en dat voelt bijzonder goed. Steeds vaker mag ik voelen dat wat mijn hart mij zegt goed is. Je leest of hoort ‘m vaker…maar het is echt zo…’volg je hart want dat klopt’. Dank je wel voor deze mooie ervaringen! Ik ben ook dankbaar voor de mooie contacten die ik er aan over heb gehouden. Ik kom graag nog een keertje terug! Liefs Lisette

  • Marloes en Teus

   Hai Lisette,
   Dank je wel ! En je bent van harte welkom voor een volgend weekend of retraite, het is een plezier om je in de groep te hebben.
   Liefs, Teus en Marloes

 4. Marloes

  Een geschenk voor jezelf.. Het was heel fijn om in de veilige en warme sfeer van Andere Boeg te kunnen landen in diepere lagen. Ik heb veel kunnen loslaten en het is eindelijk weer gaan stromen bij mij. Iets waar ik naar uitkeek en heel dankbaar voor ben. Prachtig om dit zo te voelen en te ervaren in deze retraite. Het zaadje voor 2015 is met hart en ziel geplant en mag nu gaan groeien. Dankbaarheid is het woord dat ik voel. Ik kom graag nog eens terug! Alle liefs, Marloes

 5. Angela

  Andere boeg is een Heerlijke rustige plek waar ik met deze retraite letterlijk van oud naar nieuw ben gegaan. Door jullie mooie werkwijzen de boeg methode heb ik mijn innerlijke strijd van 33 jaar los gelaten en mezelf compleet terug gevonden. Jullie plek is geweldig en jullie zijn aanwezig als 2 warme en liefdevolle mensen. Alles wat ik nodig heb was aanwezig om volledig in vertrouwen te kunnen zijn! Ik ben enorm dankbaar dat ik jullie en jullie mooi plek heb ontdekt mede dankzij jullie zijn meerdere wensen nu uitgekomen. Onwijs bedankt voor deze transformerende retraite ik voel me een nieuw mens. En blijf zeker terug komen. Liefs Angela

 6. peter (geverifieerde eigenaar)

  Als wijsheid en emoties onbetaal zijn dan zou de retratie ontbetaalbaar moeten zijn en dat iook nog eens met klasse restaurant eten en warme professionele begeleiding en indrukwekkend gevarieerd programma op een luxe boot en heerlijk in de natuur. Een aanrader voor iedereen 😉

 7. Jacq (geverifieerde eigenaar)

  Deze week heeft mij meer gebracht dan ik ooit had kunnen hopen. Ik ben een redelijk aards type. Mijn voornaamste reden was oud en nieuw doorkomen (voor het eerst alleen) en wat ontspanning met meditaties en yoga. Maar het werd veel veer dan dat. Ik heb, dankzij deze week en de ontzettend fijne begeleiding, echt een volgende stap gezet in het loslaten en mijn reis naar zelfontdekking. En ook heel belangrijk, ik heb geen moment het idee gehad dat ik me verantwoordelijk zou moeten voelen voor het groepsproces. Dat zegt veel over jullie kwaliteiten. Ik heb me veilig gevoeld, kwetsbaar maar ook moedig. Dank jullie daarvoor

 8. Jessica

  Heerlijke tijd gehad. Prachtige plek, fijne sfeer, advies en feedback op maat, genoten!

 9. Karin

  Yoga weekend oktober Lunteren:
  Fijn om les te hebben van een doorleefd docente die is opgegroeid met yoga en haar vak al 20 jaar uitoefent en verdiept.

 10. Sharon (geverifieerde eigenaar)

  Wat een mooi cadeau aan mezelf; de Oud en Nieuw retraite. Heerlijk om door de juiste oefeningen, yoga en meditatie het oude los te kunnen laten en te focussen op het nieuwe. Marloes geeft heerlijke lessen, tips en begeleiding. Ook de mogelijkheid om in stilte te gaan was voor mij een verrijking. Super om zo het nieuwe jaar te starten! Een aanrader! Ps. Het eten was ook heerlijk.

 11. Marieke

  The entire time was just an amazing experience. The silence, the nature, the food and above all the experience and professionalism of Marloes. I can recommend it to everyone who wants to rewind and find inner peace in yourself.

 12. Sjoukje

  Marloes is een zeer ervaren instructeur. Ze straalt rust uit en stelt je gerust door haar persoonlijkheid. Ze legt bij alle meditaties en yogaposes uit waarom iets zo is en hoe je er het meest profijt van hebt. Ik voelde me 100% op mijn gemak en ik voelde me dan ook meteen thuis. De omgeving (yogahuis Twello) is werkelijk prachtig. Overal om je heen bomen/planten, alleen maar groen om je heen. De perfecte omgeving voor deze retraite. Het eten was heel gevarieerd en gezond. Van de yoga en meditaties en stilte heb ik geleerd en genoten.

 13. Simone

  Inspirerend en inzichtgevend. Tussen de ‘lessen’ door was er genoeg tijd om tot jezelf te komen. De omgeving nodigt uit om te gaan wandelen. In het huis zelf hangt er een relaxte sfeer, en de maaltijden waren geweldig! Ook neemt Marloes de tijd om iets uit te leggen en er is ook ruimte om vragen te stellen.

Een beoordeling toevoegen