logo
Yogaweekend & Retraite: in Twello, Vaassen & Wageningen

Yoga Vakantie Nederland

(7 klantbeoordelingen)

397,001.350,00

Heb je de zomer retraites dit jaar gemist? Ik geef het hele jaar door weekenden, en rond kerst en oud en nieuw winter retraites en je bent welkom. 

Voor de zomer van 2020 kun je nu nog niet boeken. Wil je een mailtje ontvangen wanneer dat kan, mail dan even.

Heerlijk, een vakantie om tot rust te komen en je levensenergie weer te laten stromen …
Inclusief verblijf in een mooi klooster in Vaassen bij de Veluwe, prachtig programma en biologische, vegetarische maaltijden.

.

 

Wissen

Yoga Vakantie Nederland

Zomer yoga vakantie Nederland: 12 juli – 16 augustus in een prachtig klooster in Vaassen: bij de Veluwe.
Kies tussen een vakantie van een week, een midweek, een lang weekend of een veelvoud of combinatie :).

Deze Yoga vakantie Nederland is een heerlijke ontspannen week waarin je alle spanning van je af laat glijden. Er is een mooi gevarieerd programma met alle ruimte voor jezelf. Geniet van het eindeloze moment in het NU en laad je op met nieuwe levensenergie!

Lees eerst de praktische informatie of hieronder wat meer over het programma en boek je vakantie

Yoga Vakantie Nederland – Programma

8.30 – 9.30 uur: ontbijt in stilte
10.30 -12.00 uur: klassieke hatha yoga
12.30 – 13.15 uur: middag eten
13:15 – 14:00 uur *: karma yoga (= helpen met schoonmaken/eten maken, in meditatie)
15.30 – 17.00 uur: meditaties (woensdag en zondag is een vrije middag)
18.00 – 19.00 uur: avond eten
20.00 uur: relax yoga (woensdag en zondag is een vrije avond).
* Karma Yoga/ helpen schoonmaken kan ook op een ander tijdstip zijn.

Dag 1 begint om 20 uur; aankomst na het avondeten, tussen 19:30 en 20:00 uur. De laatste dag eindigt de eerste 4 weken om 17 uur, na de meditaties en  in de laatste week om 12 uur (16 aug.).

Op woensdag en zondag is er alleen een ochtendprogramma en is de middag (na de karma yoga)  en avond vrij. Zo heb je ook heerlijk de tijd om de prachtige omgeving te verkennen, bijvoorbeeld om te wandelen naar de kasteeltuinen of een fiets te huren en de bossen van de Veluwe te verkennen.  

Hatha yoga

hatha yoga Marloes van der KampIn de ochtend kun je hatha yoga volgen.  De lessen zijn uitdagend en goed te doen voor zowel beginners als gevorderden, want iedereen doet de houdingen op een manier zodat het afgestemd is op de (on)mogelijkheden van zijn/haar lichaam. Naast de houdingen doen we ook ademoefeningen uit de yoga.

Hoewel de klassieke hatha yoga filosofie niet gericht is op een diep contact met je lichaam, werk ik juist wel met het bewust aanwezig zijn in je lichaam, volgens de tantrische filosofie (die de basis vormde voor hatha yoga). Jouw lichaam is jouw wijze raadgever en leidend voor hoe je de houdingen uitvoert. We doen ook geen meditaties die je wegvoeren van het contact met je lichaam of met de aarde. Ik geloof dat juist de weg naar beneden belangrijk is; de verbinding met de aarde, het steeds meer aanwezig raken in je eigen lichaam. 

Meditaties

meditatie weekend bij MarloesTijdens de yoga & meditatie weken mediteren we ’s middags met diverse meditaties uit de yoga, zijnsgerichte tantra en andere ervaringsgerichte tradities zoals sufi en gnostische stromingen. Stilte of klankmeditaties, beweging- of stil zitten, herhalende vragen (insight dialogue), begeleide visualisatie of adem meditaties; je kunt ze allemaal uitproberen. De tantra filosofie, een weg naar bevrijding die de oorsprong vormde voor hatha yoga, zal soms als inspiratie dienen voor de meditaties. 

Yin yoga en yoga nidra

yoga retreat meditationIn de avond doen we ook hatha yoga, maar op een manier die heerlijk relaxed is & heel ondersteunend voor het slapen: yin yoga en yoga nidra.

 Lees de praktische informatie over de yoga vakantie nederland in 2019 of boek meteen.

1 week: € 697,- (♀ in 2persoonskamer), € 847,- (eigen kamer)
midweek: € 497,- (♀ in 2persoonskamer), € 587,- (eigen kamer)
lang weekend: € 397,- (♀ in 2persoonskamer), € 487,- (eigen kamer)

Boek deze Yoga Retraite Vakantie nu

7 beoordelingen voor Yoga Vakantie Nederland

 1. Rob

  Wat een Fantastische Week.

  Licht, Lief, Stevig en Inspirerend.

 2. Natasja

  Wat een heerlijke week! Zo ontspannen …. De houdingen werden goed afgestemd op wat mijn lichaam kan en Marloes is een heel goede docente met gedegen kennis. Ze heeft ook een groot hart en ik had me geen betere week kunnen wensen dan deze.
  Marloes: dank je wel en tot volgend jaar … ik ga zeker terugkomen.

 3. Babs

  Je kunt merken dat Marloes al heel lang lesgeeft. Ze heeft een fijne stem (dat vind ik erg belangrijk) en ze weet goed af te stemmen op de groep. We hadden geluk met het weer, dus we hebben veel yoga buiten gedaan en ook buiten gemediteerd. Voor mij was het een ideale vakantie en ik ben vol energie nu ik weer thuis ben. Ik denk dat ik nog lang na-geniet :).

 4. Wendy

  Ik wist niet dat meditaties zo divers konden zijn. Dat was een heerlijke verrassing. Ik was al bekend met yoga, en had een beetje mijn vraagtekens bij 1,5 uur meditaties, maar de tijd vloog om. Het maakte me ontspannen maar energiek tegelijk en nu ik een paar dagen thuis ben heb ik nog elke dag gemediteerd. Ik hoop dat nog lang te blijven doen …

  Alles aan deze week vond ik fijn: de mooie plaats, de prachtige meditaties, de yoga (en ook buiten :)), het eten en ook Marloes: wat een voorbeeld van Zijn.

 5. Britt (geverifieerde eigenaar)

  Een cadeautje voor jezelf!

  Heerlijk tot rust komen in een mooie omgeving en ongedwongen sfeer. Marloes past haar yoga en meditatie lessen aan op de wensen en vragen van de deelnemers, dat is heel fijn. De vakantie was goed verzorgd met een fijne accommodatie en heerlijke en voedzame maaltijden!

 6. Joep (geverifieerde eigenaar)

  Erg prettige midweek gehad. Marloes weet goed hoe ze mensen met een verschillend ervaringsniveau kan inspireren en laten leren op het gebied van yoga en meditatie. Het eten was goed verzorgd en er was een fijne groepsdynamiek. Aanrader !

 7. Henriette

  We hebben genoten van de ontspanning, de kennismaking met yoga, de groep, het eten, de sfeer, en vooral van alle kennis en inzet van Marloes.

Show reviews in all languages (11)

Een beoordeling toevoegen