logo
Yogaweekend & Retraite: in Twello, Vaassen & Wageningen

Het nieuwe creëren – Van binnenuit

hartenEr is veel in beweging in deze tijd, mensen hebben het (te) druk en voor veel mensen is het zakelijk nog steeds een heel lastige tijd. Veel mensen ervaren deze tijd als taai, lastig en moeilijk stromend en werken net iets (of veel) te hard.

Jij ook?
Hieronder lees je twee richtingen die je op kunt gaan.

Richting 1: nog harder werken, bedenken wat je nog mist aan kennis/kunde, bijschaven wat je al hebt of nieuwe dingen bedenken om zo toch iets neer te zetten of je hoofd boven water te houden. Meer van wat je al deed dus. Helaas levert meer van wat je al deed ook meer van wat je al had op. Als dat zorgen of stress was, is deze richting dus niet zo aan te bevelen.

Richting 2: niet-meer-doen. Niet meer met je mind nieuwe dingen bedenken, geforceerd hard werken of ervan uitgaan dat je iets nog niet weet/ iets moet weten en doen om verder te komen. Nu de tijd nemen om stil te staan en je te realiseren dat als je iets anders wilt, je dan ook een andere richting in moet slaan. Het nieuwe creëren vraagt om een andere aanpak – niet met de mind, niet gericht op de buitenwereld, maar via je hart – vanuit je binnenwereld.

Als je in richting 1 werkt en naar richting 2 wilt gaan, hoe kun je dat doen?

Het recept voor het nieuwe creëren:

Volg de onderstaande 4 stappen om te komen tot het nieuwe creëren:

  1. Ontspan en doe even helemaal niets. Ga lekker wandelen in het bos, uitwaaien op het strand, naar de sauna, blijf in bed of nestel je in de tuin of op je balkon; ergens waar je kunt ontspannen – zet je telefoon uit en vergeet je laptop. Slechts ontspannen. Een totale reset van je hele systeem.
  2. Voel wat je prettig vindt om te doen. Stel jezelf de vraag: “Waar wordt mijn hart blij van?” Neem deze vraag heel serieus en besteed tijd aan het laten ontstaan van de antwoorden. Niet gaan bedenken, het gaat er juist om om wat losser te komen van het denk-patroon dat je had.
  3. Ga de dingen doen waar je blij van wordt. Gewoon omdat je er blij van wordt.
  4. Focus op de blijdschap en de ontspanning en voel wat er ontstaat in je hart (niet sturen, alleen voelen wat er vanzelf ontstaat).

Neem voor alle stappen de tijd. Het kan een tijdje duren, maar je komt zo meer in contact met de kwaliteiten van je hart en dat is de toegang tot de scheppende, creatieve levensstroom. De 4 stappen zijn een fijne houvast, want het is soms niet altijd makkelijk om mee te stromen. Soms ben je te druk om je in de creatieve levensstroom te begeven. Maar laat je niet afleiden door de zorgen die er zijn, juist als er zorgen zijn is het zaak om je te richten op jezelf. (Mediteer elke dag 20 minuten, behalve als je geen tijd hebt, mediteer dan een uur).

Scheppen van binnenuit gaat moeiteloos en vanzelf, maar werkt anders dan scheppen vanuit je wilskracht/ je mind. Het is van belang om te vertrouwen op de creatieve levensstroom. Je kunt je intenties en wensen duidelijk neerzetten en de vorm loslaten. De vorm komt vanzelf – en wellicht krijgt het een nog mooiere vorm dan je zelf had kunen bedenken.

zonnepanelen crowdfunding voor Andere BoegHet nieuwe creëren op Andere Boeg:

Er is mooi plan ontstaan in het nieuwe creëren op Andere Boeg: een Zonnepanelen-project waar je aan kunt bijdragen en van kunt komen genieten. Doe je ook mee (dan kun je mooi stap 1 van het nieuwe creëren op Andere Boeg komen doen)?

Ja, ik doe mee 🙂

 

Vind je dit nuttig? Deel het met je vrienden op Facebook, LinkedIn of Twitter. Alvast bedankt !

Als je je nog niet hebt ingeschreven voor de maandelijkse inspiratie-mail en online meditatiecursus: laat rechts op deze pagina even je naam en e-mail adres achter.

Geef commentaar

*