logo
Yogaweekend & Retraite: in Heveadorp, Wageningen & Gorinchem

Teus en Marloes 960x639Marloes van der Kamp en Teus van der Stelt  hebben Andere Boeg opgericht en vormgegeven tot wat het nu is.

Missie

Onze missie is een bijdrage te leveren aan een duurzame en liefdevolle samenleving. Wij helpen mensen graag hun blikveld te verruimen en authentiek te zijn. Dit begint met onstpannen in wie je bent en bewust aanwezig zijn op deze aarde. Iets meer de diepte in spoor je conditioneringen op en transformeer je deze in een eigen waarheid. Zo ontstaat er innerlijk leiderschap, een voller bewustzijn en meer levensenergie. Ook wordt het makkelijker te leven vanuit je hart en om creatief om te gaan met de moeilijkheden en mogelijkheden die het leven biedt.

Visie

Door gebruik te maken van onze BOEG methode helpen we je het over een Andere Boeg te gooien.

Marloes van der Kamp

“Ik heb aan den lijve ondervonden wat nodig is om voluit te kunnen leven vanuit innerlijke rust. Van kindsaf aan al was ik geinteresseerd in yoga en in persoonlijke en spirituele ontwikkeling. 

Ik vind het heerlijk om yoga lessen te geven. Ik ben opgeleid tot yoga docent in de klassieke hatha yoga en ik vind dit een bijzonder effectieve methode om lekkerder in je vel te zitten. De yoga houdingen vormen voor mij een stevige basis en de meditaties zorgen voor verdieping.

Het leven is mijn leermeester en spiegel. Het verbouwen van Andere Boeg bracht een enorme verdieping en leerde me bovenal vertrouwen en overgave. Vertrouwen vanuit jezelf, vertrouwen op het leven dat het je biedt wat nodig is – ook als het moeilijk is. Het leidde me uiteindelijk naar een diep begrip van de ziel.

Samen met Teus heb ik de BOEG- methode ontwikkeld om in onze intensieve retraites anderen te ondersteunen in dit prachtige proces. De 4 pijlers zijn: Bewust aanwezig zijn, Open communiceren, Expressie van de ziel en Geven. Ik ben vanuit het diepst van mijn hart dankbaar dat we dit werk mogen doen en dat we blijven rijpen door al onze ervaringen. Meditatie is onderdeel van mijn leven, en dat is wat ik onze cursisten ook willen meegeven; niet alleen een uurtje of een weekend mediteren, los van het dagelijks leven, maar juist verder komen dan dat;  de meditatie staat-van-zijn integreren in het dagelijks leven.”

Teus van der Stelt

“Ik ben geboren in een gereformeerd arbeiders gezin en groeide op met een Gods beeld van liefde maar ook van oordeel. Je moest lief zijn anders…. Ik had veel contact met God en was vaak in “gesprek” met hem. Ik vond het moeilijk op aarde te zijn en had te maken met geweld op vele niveaus. Toen ik een jaar of zeven was zijn we uit de kerkgemeenschap gezet en mijn ouders verbitterd als zij waren hebben elke vorm van spiritualiteit opgegeven. Toen bestond God opeens niet meer.

Ik was totaal in verwarring want met wie of wat had ik dan “gesprekken”? Leefde ik in een fantasie wereld? Maar hoe kan het dan dat ik gebeurtenissen aan voelde komen en dat ik dingen wist die anderen blijkbaar volledig ontgingen…

Het was een enorm cadeau want daar begon mijn zoektocht, een zoektocht langs allerlei geestelijke/spirituele stromingen, trainingen, boeken en vooral ervaringen die mij uiteindelijk bij mezelf hebben gebracht. Ik ervaar mijzelf als een deel van het geheel en soms alleen en afgescheiden. Al deze ervaring van weten en niet weten, van doorleefde emoties en doorgeprikte conditioneringen hebben mij heel veel goeds en moois gebracht. En ik wil dit alles heel graag delen in de hoop dat het anderen helpt de stap te zetten tot zelfbevrijding. Ik blijf vragen stellen en open voor elke mogelijkheid me dieper te verbinden met mezelf en “Al wat is”. Groei houdt nooit op, het is een kunst om te genieten van het proces :).”