logo
Yogaweekend & Retraite: in Twello, Vaassen & Wageningen

yoga vakantie NederlandMissie

Marloes van der Kamp: ‘Mijn missie is een bijdrage te leveren aan een duurzame en liefdevolle samenleving. Graag ondersteun ik mensen om hun blikveld te verruimen en authentiek te zijn. Dit begint met onstpannen in wie je bent en bewust aanwezig zijn op deze aarde. Iets meer de diepte in spoor je conditioneringen op en transformeer je deze in een eigen waarheid. Zo ontstaat er innerlijk leiderschap, een voller bewustzijn en meer levensenergie. Ook wordt het makkelijker te leven vanuit je hart en om creatief om te gaan met de moeilijkheden en mogelijkheden die het leven biedt.’

Visie

Door gebruik te maken van de BOEG methode help ik je het over een Andere Boeg te gooien. De Boeg methode is niet nieuw, het is een combinatie van belangrijke principes in tantra, yoga en andere mystieke stromingen zoals het soefisme. Ervaringsgericht en om eindeloos te verdiepen en thuis te komen in jezelf en één te worden met het Leven. 

Marloes van der Kamp

“Meditatie is onderdeel van mijn leven, en dat is wat ik mijn cursisten ook wil meegeven; niet alleen een uurtje of een weekend mediteren, los van het dagelijks leven, maar juist verder komen dan dat; de meditatie staat-van-zijn integreren in het dagelijks leven. Mijn manier van lesgeven is down-to-earth, helder en met compassie en altijd afgestemd op ieders mogelijkheden.

Ik heb aan den lijve ondervonden wat nodig is om voluit te kunnen leven vanuit je innerlijk licht. 

Marloes van der Kamp - yoga - kraaiVan kindsaf aan al was ik geinteresseerd in yoga en in persoonlijke en spirituele ontwikkeling en ik ben ermee opgegroeid. Als klein kind moest ik lachen om de yogahoudingen die mijn vader deed en al snel ging ik hem nadoen en met hem meedoen. 

Nu geef ik al ruim 20 jaar yogales en ik vind het heerlijk om te doen. Ik ben opgeleid tot yoga docent in de klassieke hatha yoga (Sivananda systeem), yin yoga (systeem Paul Grilley), transformatieve yoga (systeem Swami Vidyanand) en tantra-yoga (nondualistisch Shaivisme). Ik heb me speciaal verdiept in de inspirerende tantrische traditie die ten grondslag ligt aan de hatha yoga, met zijn rijke filosofie en meditaties om eindeloos te verdiepen en één te worden met het Leven. De yoga houdingen vormen voor mij een stevige basis en de meditaties zorgen voor verdieping.

sboot Andere BoegHet leven is mijn leermeester en spiegel. Eén van mijn grootste leermeesters was het project ‘schip Andere Boeg’.  In 2006 kocht ik met mijn partner Teus een vrachtschip en we noemden haar ‘Andere Boeg’. We hebben haar geheel duurzaam verbouwd van vrachtschip naar passagiersschip. Tussen 2012 en 2018 heb ik mijn retraites ook op schip Andere Boeg gegeven. Het verbouwen van het schip Andere Boeg met alle tegenslagen hierin bracht een enorme verdieping en leerde me bovenal vertrouwen en overgave. Vertrouwen vanuit mezelf, vertrouwen op het leven dat het me biedt wat nodig is – ook als het moeilijk is. Het leidde me uiteindelijk naar een diep begrip van leven en verbinding. 

Mede omdat het ons niet lukte om een vaste plek voor ons prachtige schip te krijgen hebben we in 2017 besloten om deze droom weer los te laten. Begin 2018 is het schip verkocht en nu werkt haar fijne energie verder in Cornwall in Engeland. Hier is ze een veilige haven voor kinderen die psychische en psychiatrische problemen hebben en in haar bedding kunnen helen en bijkomen. 

mediteren bij de rivierDe BOEG- methode met al zijn wijsheid uit verschillende mystieke stromingen ondersteunt in het prachtige proces van Leven en Verbinding. De 4 pijlers zijn: Bewust aanwezig zijn, Open communiceren, Expressie van de ziel en Geven.

Ik ben vanuit het diepst van mijn hart dankbaar dat ik dit werk mag doen en dat ik blijf me ontwikkelen door al mijn ervaringen en bijscholingen.”