logo
Yogaweekend & Retraite: in Twello, Vaassen & Wageningen

Yoga Alliance geaccrediteerd

De yoga docent opleiding is geaccrediteerd door de Yoga Alliance, zodat je je na de opleiding kunt verzekeren als yogadocent en gebruik kunt maken van alle ondersteuning, workshops & het uitgebreide archief dat Yoga Alliance biedt.

Eerstvolgende start:

 • elk jaar in september in Wageningen: 12 weekenden in een jaar. Wil je in maart beginnen? Laat het me weten, bij voldoende deelnemers start ik een nieuwe groep.

In deze yoga docent opleiding:

 • streef je in de houdingen niet naar maximale prestatie, maar naar maximale gezondheid. Dat wil zeggen dat de houdingen als nodig aangepast worden zodat het goed is voor jouw lichaam.
 • verdiep je je in alle aspecten van yoga: de houdingen, anatomie, en ook meditaties, adem- en ontspanningstechnieken, mantra’s, mudra’s en de rijke tantrische filosofie waarin je het dagelijks leven gebruikt als ingang voor je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.
 • beleef je de filosofie op een praktische manier: we zullen de werking van gedachten onderzoeken en diverse meditaties beoefenen.
 • kun je vanaf het begin al lesgeven aan je mede-cursisten, want lesgeven is één van de beste manieren om te leren
 • is het maximum aantal deelnemers 16, waardoor er voldoende persoonlijke aandacht is voor jouw proces.
yoga docent opleiding trikon buiten yoga

Iets voor jou?

Wil jij yoga- of meditatie docent worden, of gewoon een enorme verdiepingssprong maken in je beoefening van yoga en meditatie?

Wanneer je je werkelijk wilt verdiepen in yoga als leefwijze, dan is deze opleiding een goede keuze. Je wordt yoga en meditatie docent, maar het is eigenlijk zoveel meer dan dat.

Een grote verdieping in je persoonlijke groei en aan het eind van de opleiding ben je wijzer, gezonder, bewuster en voel je meer je kracht en je Licht. Je maakt kennis met de diepte van de wijsheid die yoga kan bieden en hebt een dieper contact met het transcendente.

Na de opleiding kun je natuurlijk yoga- en meditatie les geven en je kennis overdragen aan anderen. Maar je hoeft niet per se docent te willen worden. Je kunt de opleiding ook gewoon gebruiken voor je eigen ontwikkeling en verdieping.

Non-dualistische traditie

Deze yoga docent opleiding gaat uit van het non-dualistisch shaivisme. Dat is de klassieke tantra: de rijke tantrische traditie die aan de basis stond van hatha yoga.

Deze traditie gebruikt het dagelijks leven als ingang voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Het bevat een diversiteit aan prachtige meditaties en het uiteindelijke doel is verlichting: vrijheid van gedachten en gevoelens en één worden met het Goddelijke.

De tantrische traditie gaat ervan uit dat alles een expressie is van het Goddelijke. Je leert het Goddelijke in alles te zien, het niet-oordelen en je onderzoekt de werking van gedachten en gevoelens om zo steeds dieper door te dringen tot je ware zelf: de bron van Licht in jezelf.

yoga docent opleiding nondualistisch shaivisme tantra hatha

Praktische informatie

Er zijn 12 weekenden, in modules van ongeveeer 17 uur, met daarnaast ongeveer 6 uur zelfstudie:

Prijs: €1990,- bij betaling vooraf en in één keer.
Bij betaling in 2 keer: Als je 1x vooraf €1025,- en 1x voor de 6e module €1025,- (totaal €2050) .
Wil je geld terugkrijgen/ niet meer hoeven te betalen wanneer je zou annuleren voor of tijdens de training, dan betaal je 15% extra.

Yoga docent opleiding in 12 weekenden

Deze wordt in het mooie Wageningen gegeven in een fijne yoga studio vlak naast een mooi park, zodat er met mooi weer ook buiten gewerkt kan worden. Het is makkelijk bereikbaar per OV, er is een bushalte op 5 minuten lopen en je kunt ook lopen vanaf het busstation, ongeveer 15 – 20 minuten lopen. Er kan gratis geparkeerd worden (info van dec. 2020).

Meestal wordt er van 08:30 tot 18:00 gewerkt en 3 zondagen van 10:00 tot 18:30. Je kunt zelf B&B regelen wanneer je niet dichtbij Wageningen woont.

Er zijn 12 modules van ongeveer 17 uur met daarnaast 6 uur zelfstudie:

 • I: Introductie tot yoga, asana & yoga docent zijn
 • II: De tantrische oorsprong van hatha yoga
 • III: Anatomie van het menselijk lichaam
 • IV: Anatomie van gedachten
 • V: Neigingen van het ego & het Goddelijke Zelf
 • VI:Chakras & yoga nidra
 • VII: Introductie in de tantrische geschriften en meditaties
 • VIII: Bandhas, mantras, mudras & pranayama
 • IX: Zuivering van de mind – brahma vihara (liefdevolle vriendelijkheid, compassie, mede-vreugde, gelijkmoedigheid)
 • X: Zuivering van de mind – yama en niyama
 • XI: Yoga docent zijn – implementatie van alle theorie en praktijk
 • XII: Een verscheidenheid in yoga lessen (examenweekend)

Meer informatie?

Kijk op Spark of Light Yoga voor meer informatie over deze opleiding.