logo
Yogaweekend & Retraite: in Heveadorp, Wageningen & Gorinchem

Yoga Vakantie in Nederland

*  yoga vakantie in de winter: 23 februari – 2 maart 2018
* yoga vakantie in de zomer: 6 juli – 26 juli 2018

Relaxte yoga retraite vakantie deze zomer

yoga vakantie retraite op Andere BoegEen yoga vakantie week helemaal voor jezelf…

Heerlijk om diep te ontspannen, te ont-stressen en je levensenergie weer te voelen stromen. Helemaal weg uit de dagelijkse drukte kun je hier je aandacht naar binnen richten en echt ontspannen.

Verdiep je yoga beoefening en laat vanuit de rust en ruimte je levensenergie weer stromen. Doe mee met hatha yoga, relax yoga en meditaties. Schuif lekker aan bij de biologische, vegetarische maaltijden die met liefde voor je worden bereid. Voed jezelf met gezonde voeding, pure ontspanning, meditatie en yoga.

Naast het programma is er ruim de tijd om op je eigen manier te ontspannen. Ga bijvoorbeeld een wandeling maken en de omgeving verkennen, lekker lezen, rusten, kleuren, gitaar spelen of met elkaar zingen en nog veel meer…

Meer informatie over het programma of deze yoga vakantie boeken.

Boek deze Yoga Retraite Vakantie nu

Praktische informatie

Verblijf op Schip Andere Boeg: een Oase van Rust

Schip Andere Boeg is een oase van rust. Bijzonder comfortabel, met topkwaliteit matrassen, modern sanitair en biologisch en vegetarische catering. Er zijn 2 zonnedekken en er is een ruime yoga studio. Hier kun je diep ontspannen. We blijven aangemeerd, dus geen enkele kans op zeeziekte: Andere Boeg ligt bijzonder stabiel in het water. Het is een groot schip van 55 meter lang en 7.30 breed en is het meest duurzame passagiersschip van Europa.

De yoga en meditaties die we aanbieden is fijn om te doen, maar niet verplicht. Als je liever wilt zwemmen of wandelen of op je eigen manier ontspannen, dan is dat geen probleem. Zo kun je ook lekker samen op vakantie als jij wel de groepsactiviteiten wilt volgen en je vakantie partner niet. Veel mensen die bij ons boeken komen alleen. Daardoor leer je snel de anderen kennen en vorm je makkelijk een groep. De minimum leeftijd om mee te doen is 18 jaar, om de rust te waarborgen voor iedereen.

yoga vakantie NederlandYoga docent

Alle hatha yoga lessen worden gegeven door Marloes van der Kamp, gecertificeerd hatha yoga docent met ruim 15 jaar les-ervaring in yoga en meditatie.

Zij stemt goed af op de mogelijkheden en onmogelijkheden van ieders lichaam en geeft tussenhoudingen en meer gevorderde houdingen zodat ieder kan kiezen en voelen wat het best werkt voor hem/haar. 

Locaties Yoga Vakantie Nederland 

Ervaar de inspiratie van het mooie programma, maar ook van het prachtige schip en de omgeving. Er zijn verschillende opties, we weten op dit moment nog niet waar we aangemeerd zijn, maar het zal meest waarschijnlijk in Wageningen, Nijmegen of Gorinchem zijn. In ieder geval op een plaats die goed bereikbaar is met openbaar vervoer en ook met de auto.

In Nijmegen liggen we in de Waalhaven. Van hieruit kun je naar de rustige overkant van de Waal wandelen om aan een strandje te gaan liggen, een langere wandeling maken door de natuur van Lent, langs de oever van de Waal of lekker slenteren over de Waalkade met zijn gezellige terrasjes en mooie uitzichten. Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Er zijn veel leuke kleine boetiekjes, winkeltjes en een scala aan oudere en nieuwere architectuur door elkaar heen.  

Yoga Vakantie Nederland - WageningenHet mooie Wageningen ligt aan de Rijn. We liggen dan in de Rijnhaven, waar je het lossen en laden van schepen kunt zien. Vanaf het schip loop je zo de Uiterwaarden in. Een mooi natuurgebied aan de oever van de Rijn. Verderop is er een grote botanische tuin en wil je iets langer wandelen, dan kun je het bos inlopen. Natuur te over dus…  en als je vanaf het schip de andere kant op loopt, ben je ook met een paar minuutjes in het hartje van de stad: het plein met de grote kerk, omringd door gezellige terrasjes.

In Gorinchem liggen we in het Merwedekanaal. Een heerlijk rustige plek, op loopafstand van de stad. De stad is een prachtig klein vestingsstadje en er zijn stadswallen rondom, waarop je een mooie wandeling kunt maken. Er is een indrukwekkende jachthaven en een park met uitzicht op de rivier. Daarachter beginnen de uiterwaarden, om lekker in rond te dwalen.

We sturen je een paar dagen van tevoren een routebeschrijving naar de exacte plaats, die in ieder geval zowel met de auto als het OV goed bereikbaar is. In de buurt zijn ook gratis parkeerplaatsen.

Boek deze Yoga Retraite Vakantie nu

yoga vakantie Nederland - yoga op dekAll-Inclusive:

* Een Yoga Vakantie op Andere Boeg is inclusief volpension, met biologische vegetarische maaltijden,
* Je verblijft op Andere Boeg –  het meest duurzame passagiersschip van Europa. Het schip is van alle gemakken voorzien,
* Met comfortabele bedden zodat je heerlijk uitrust tijdens je yoga vakantie,
* Inclusief programma en
* Inclusief thee/ koffie.

Optioneel:

Je kunt diverse fijne massages en klankhealing bijboeken en als je dieper wilt werken aan je spirituele of persoonlijke ontwikkeling, kun je individuele begeleiding bijboeken.
Graag je eigen beddegoed meenemen of het is evt. te huur € 12,50: hoeslaken, dekbedovertrek, kussensloop en handdoek).
Evt. drankjes buiten koffie/thee zijn voor eigen rekening.

Groepsvakantie: 

De yoga vakantie is een groepsvakantie. Gezellig samen heb je de groep als vakantiegezelschap, als spiegel en als ondersteuning om precies te zijn wie jij bent. Om de fijne energie op het schip te behouden, maakt iedere deelnemer een half uur per dag schoon schip. Deze klussen kunnen in alle rust gedaan worden (karma yoga) en vaak is het gezellig omdat je samen werkt.

Tijden Yoga Vakantie: 

Aankomst op dag 1 tussen 17 en 18 uur. Einde op dag 8 rond 12 uur.

En verder:

* Enkele deelnemers spreken mogelijk geen Nederlands en dan worden de lessen in het Engels gegeven. Kun je geen Engels verstaan; geen probleem; in dat geval vertaal ik en zijn de lessen in het Engels en Nederlands.

Boek deze Yoga Retraite Vakantie nu