logo
Yogaweekend & Retraite: in Twello, Vaassen & Wageningen

Hatha Yoga Wageningen – wekelijkse lessen

hatha yoga Wageningen - weekend en wekelijkse lessenHatha Yoga Wageningen: wekelijkse lessen in  ‘Weer Fit met Yoga’ en ‘Klassieke Hatha Yoga’.

Docente is Marloes van der Kamp, gecertificeerd hatha yoga docent met ruim 15 jaar les-ervaring in yoga en meditaties. 

*** Ervaar het positieve effect van yoga, lessen die op jou zijn afgestemd & persoonlijke aandacht tijdens de lessen ***

Tijden

Op dit moment is er geen les in Wageningen, omdat het schip Andere Boeg niet in Wageningen ligt. 
Wil je weten wanneer er weer lessen in Wageningen beginnen?
Stuur me een mailtje, en ik houd je op de hoogte.

‘Weer Fit met Yoga’ Wageningen

Yoga Wageningen - RetreatVoor wie?

De ‘Weer fit met yoga’ lessen zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar lichaam weer fit wil maken. Als je voorzichtig wilt opbouwen is dit jouw les. Als je niet per se lenig of sterk bent maar toch de voordelen van yoga wilt ervaren. Ook mensen met blessures of rugklachten zijn welkom! Daarnaast zijn deze lessen fijn voor mensen die fit zijn, maar niet zo’n fysieke uitdaging hoeven, maar willen leren om beter of dieper te ontspannen. 

Wat is het? yoga wageningen

We doen lichte hatha yoga houdingen met veel aandacht voor hoe deze voelen. Er zijn altijd tussen – of alternatieve houdingen mogelijk. Deze zullen we ook doen, zodat je altijd de yoga af kunt stemmen op jouw lichaam. Je lichaam wordt veilig soepeler en sterker. Je leert ook om stress af te voeren. Zowel op fysiek als op mentaal niveau ga je meer balans voelen.

Klassieke Hatha Yoga Wageningen

Yoga Wageningen - Klassieke Hatha YogaVoor wie?

Houd je van fysieke uitdaging en wil je de klassieke hatha yoga houdingen leren beheersen? Kies dan voor de klassieke hatha yoga. Je hoeft niet al lenig of sterk te zijn, je kunt dit tijdens de lessen opbouwen. Ook in deze lessen is aandacht voor wat jouw lichaam kan en heb je respect voor je fysieke grenzen. 

Wat is het?

Klassieke yoga houdingen houd je een tijdje aan. Daarna kom je weer langzaam uit de houding. De houdingen zijn ontwikkeld door monniken. Zij zaten de hele dag, net zoals velen van ons nu en zij merkten dat hun lichaam niet meer goed functioneerde. In de klassieke hatha yoga vonden zij een effectieve manier om hun lichaam goed te laten functioneren, ondanks hun zittend bestaan. Door het aanhouden van de yogahoudingen werken deze regulerend op de organen en klieren in je lichaaam.

Wanneer je regelmatig de klassieke hatha yoga beoefent, merk je dat je meer energie hebt en dat je weerstand toeneemt. Je leert om spanningen sneller af te voeren. En je fysieke welzijn werkt door in je mentale en emotionele welzijn.

Elke houding stimuleert een bepaald orgaan of gebied in je lichaam. Als je een houding aanneemt, verminder je de bloed toevoer en wanneer je uit de houding komt vergroot je deze juist. Hiermee breng je de werking van je organen in balans. Je zorgt zo voor een goede hormoon huishouding en een verbeterd immuunsysteem.

Locatie

Schip Andere Boeg ligt de komende tijd niet steeds in Wageningen en daarom zijn de lessen bij Witte Wind. Het adres is Moreel 9, daar ga je rechts om het huizenblok heen en de ingang is aan de achterkant. 

Kosten

Cursus, 12 lessen: 1 les/week: € 105,-, 2 lessen/week: €175,-
Als je nog geen les gehad hebt hier, kun je een proefles doen voor € 5,- om te kijken of je de cursus wilt gaan doen.
Per les betalen kan ook, voor €15,- per les.
Studenten of minima die het niet kunnen betalen: neem contact op voor een werk uitwisseling.