logo
Yogaweekend & Retraite: in Heveadorp, Wageningen & Gorinchem

Hatha Yoga Wageningen – wekelijkse lessen

hatha yoga Wageningen - weekend en wekelijkse lessenHatha Yoga Wageningen op Andere Boeg: wekelijkse lessen in  ‘Weer Fit met Yoga’, ‘Klassieke Hatha Yoga’ of meditatie lessen. In augustus elke dag lessen.

Docente is Marloes van der Kamp, gecertificeerd hatha yoga docent met ruim 10 jaar les-ervaring in yoga en meditaties. 

Doe mee met een proefles voor slechts € 5,-. Meld je nu aan.

*** Ervaar het positieve effect van yoga, lessen die op jou zijn afgestemd & persoonlijke aandacht tijdens de lessen ***

Tijden

Kies de groep die bij je past:
* Weer Fit met Yoga op maandag en woensdag van 19:15 tot 20:15 uur.
* Klassieke Hatha yoga op donderdag van 20:30 tot 21:30 uur.
Meditatie lessen op woensdag van 20:30 tot 21:30 uur.
privé lessen op afspraak.

Wil je les op een andere tijd? Laat het me weten! Bij voldoende belangstelling start ik nieuwe groepen.

‘Weer Fit met Yoga’ Wageningen

Yoga Wageningen - RetreatVoor wie?

De ‘Weer fit met yoga’ lessen zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar lichaam weer fit wil maken. Als je voorzichtig wilt opbouwen is dit jouw les. Als je niet per se lenig of sterk bent maar toch de voordelen van yoga wilt ervaren. Ook mensen met blessures of rugklachten zijn welkom! Daarnaast zijn deze lessen fijn voor mensen die fit zijn, maar niet zo’n fysieke uitdaging hoeven, maar willen leren om beter of dieper te ontspannen. 

Wat is het? yoga wageningen

We doen lichte hatha yoga houdingen met veel aandacht voor hoe deze voelen. Er zijn altijd tussen – of alternatieve houdingen mogelijk. Deze zullen we ook doen, zodat je altijd de yoga af kunt stemmen op jouw lichaam. Je lichaam wordt veilig soepeler en sterker. Je leert ook om stress af te voeren. Zowel op fysiek als op mentaal niveau ga je meer balans voelen.

Klassieke Hatha Yoga Wageningen

Yoga Wageningen - Klassieke Hatha YogaVoor wie?

Houd je van fysieke uitdaging en wil je de klassieke hatha yoga houdingen leren beheersen? Kies dan voor de klassieke hatha yoga. Je hoeft niet al lenig of sterk te zijn, je kunt dit tijdens de lessen opbouwen. Ook in deze lessen is aandacht voor wat jouw lichaam kan en heb je respect voor je fysieke grenzen. 

Wat is het?

Klassieke yoga houdingen houd je een tijdje aan. Daarna kom je weer langzaam uit de houding. De houdingen zijn ontwikkeld door monniken. Zij zaten de hele dag, net zoals velen van ons nu en zij merkten dat hun lichaam niet meer goed functioneerde. In de klassieke hatha yoga vonden zij een effectieve manier om hun lichaam goed te laten functioneren, ondanks hun zittend bestaan. Door het aanhouden van de yogahoudingen werken deze regulerend op de organen en klieren in je lichaaam.

Wanneer je regelmatig de klassieke hatha yoga beoefent, merk je dat je meer energie hebt en dat je weerstand toeneemt. Je leert om spanningen sneller af te voeren. En je fysieke welzijn werkt door in je mentale en emotionele welzijn.

Elke houding stimuleert een bepaald orgaan of gebied in je lichaam. Als je een houding aanneemt, verminder je de bloed toevoer en wanneer je uit de houding komt vergroot je deze juist. Hiermee breng je de werking van je organen in balans. Je zorgt zo voor een goede hormoon huishouding en een verbeterd immuunsysteem.

Locatie

Lessen worden gegeven op schip Andere Boeg.  Het schip ligt geheel stabiel in het water dus je kunt de houdingen makkelijk en veilig uitvoeren. Andere Boeg ligt in de Rijnhaven in Wageningen, aan de stadskant; hoek Grebbedijk/ Pabstsendam. Voor navigatie: Pabstsendam 2. Gratis parkeren tegenover het havenkantoor NAAST de camperplaatsen (100 m. lopen) of aan de andere kant bij de Welkoop. Met de fiets kun je op de kade naast het schip parkeren. Als schip Andere Boeg aan het varen is, dan is het op een andere locatie in Wageningen en meld ik dat van tevoren.

Kosten

Als je nog geen les gehad hebt hier, kun je een proefles doen voor € 5,-.
 Je kunt altijd instromen in een lopende cursus en betalen naar rato van het aantal lessen die er nog gegeven worden. Tussen 5 juni en 29 juni zijn er nog 4 lessen.
1x/week: € 40,-, 2x/week: €65,-, 3x/week: €80,- (2x yoga en 1x meditatie is ook mogelijk).
Per les betalen kan ook, voor €15,- per les.
Studenten of minima die het niet kunnen betalen: neem contact op voor een werk uitwisseling.